mandag 15. august 2011

En uke til anbudsoppstart.


Ryktene forteller..
Sitatet er hentet fra en sang fra Jan Eggum, en av de virkelig store artister i sin sjanger, slik jeg ser det. Hans tekster er en sammenhengende rekke av perler.
Det går mange rykter blant sjåførkorpset også i disse tider, bare noen dager før anbudsoppstart for restproduksjon. Vet ikke om alt kan regnes som litterære perler, men noen kommentarer er gode.
Her er et utdrag fra ryktebørsen de siste to uker:
  • Det hevdes at de nye gassbussene fra MAN virker godt sammenskrudd og gode å kjøre. Vent til de har hoppet over trikkeskinnene i Kongensgata og alle hull i kollektivfeltene et års tid før konklusjon trekkes.
  • Ryktet sier at det har begynt en haug med svensker i Trønderbilene før anbudsoppstarten, noen nevner tallet 15 nye sjåfører. Disse har ennå ikke fått kjøreseddel, og på politikammeret har de en behandlingstid på tre uker. Det er nå bare en uke til anbudsoppstart…Vi ønsker for øvrig svenskene velkommen. Flott med litt nye impulser fra nabolandet.
  • Ryktene sier at flere ansatte til Tide Buss får kalde føtter når de ser turnusene til selskapet, og ønsker seg vekk allerede. Det sies også at Tide bebuder nye turnuser allerede i september måned. Bare rykter forhåpentligvis. Kvalitet og gjennomføringsevne var et av kriteriene i anbudsdokumentet….
  • Siste nytt fra Kvennild sier at testkjøring av gasstanking og fyllingsrutiner starter den 22.august, samme dag som anbudskjøring starter opp. For å «kjøpe» seg tid skal alle nye gassbusser fra MAN fylles opp til randen med gass fra anlegget på Sorgenfri. Dette skal holde bussene i gang i maks to dager. Deretter må bussene skyves videre. Vi krysser fingre for at ikke oppstår feil under testkjøringen på Kvennild. Det åpnes for ubegrenset påmelding av overtid fra onsdag 24.august for skyving av busser…
  • Det sies at mange av hvilebuer rundt om i byen nå får status som egnet sted til kantine, der sjåfører skal avholde sine pauser, fra en halv time opp til en time. Tide Buss sin filosofi er at vogna følger mannen gjennom arbeidsdagen, og dermed får også vogna bli stående ved hvilebu under pauseavvikling. Der blir en sittende alene og sture i pausen, så en bokbuss blir satt opp. Interessant blir det også i vinter når kuldegradene sprenger på og vogna står uten luft og strømtilkopling opp til en time på endeholdeplass. Tomgang over to minutter er som kjent forbudt. Det hevdes at uniformen til Tide skal byttes ut til varmedresser og Oluf-lue, samt polarvotter til de som har en tendens til å fryse på lankene. Spesielle biler med starthjelp settes inn for å hjelpe bussene i gang igjen etter at pause er avholdt grunnet flate batterier, ingen vet omfanget av dette tilbudet ennå..turnuser vil bli satt opp hevdes det.
Dette var noe av historier som går på ryktebørsen. Følg med, følg med..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar