torsdag 1. oktober 2015

Hvor er ruteheftet?Kommer ikke ruteheftet tilbake?
Da sommeren kom i år, kom ruteheftet bort. Jeg har siden savnet det sårt, siden det var å lettvint å bruke. Lettvint å slå opp i, og lettvint å finne frem i, både for meg selv og for publikum. Og ikke minst lettvint å stikke i lomma.
Så fikk vi et hefte i A4-format. Jakken min har ikke lommer til dette uhyret av et rutehefte. Det går nesten ikke i sekken min, for der har jeg veska mi, og vanligvis en termos og matpakke. Det er kort og godt ikke plass til mer.
Så var det publikum da. Så lettvint det var med et lite oversiktlig hefte. En gang i verden prøvde Team Trafikk seg med at de betalte for heftet, det gikk bra det og. Den løsningen kunne AtB valgt i 2010 da det første anbudet dro i gang. Det gjorde de ikke, og har tapt penger i bøttevis.
Etterhvert har panikken grepet om seg, kostnader har fløyet i været, og det letes med lys og lykte etter innsparinger. I stedet for å ikke trykke hefte, kunne de valgt en betalingsløsning. Det gjorde de ikke.
Hvis publikum ringer og bestiller en rute for akkurat deres behov, hva får man da? Jo, et A4-ark med et oppsett som mange har problemer med, også vi som er dreven i gamet har også problemer med å lese noe ut av dette arket på en rask og grei måte. Man må drive å finlese og studere dette oppsettet nøye for å få skikkelig has på det. Tungvint så et holder. AtB henviser til apper og hjemmesider. Skulle ikke være nødvendig for turister og gammelt folk å kjøpe seg en smarttelefon for å få opp slike opplysninger. Hva med takbuen i vognene, kunne også vært brukt til konkrete ruteopplysninger, i stedet for å henvise til denne hjemmesida.
Nei, få inn et ordentlig rutehefte som kan deles ut. Ta 20 kroner pr stk. Folk betaler det, og tar vare på heftet. Oversiktlig og greit, bare å stikke i lomma. Få vekk denne gedigne A4-greia, og det nå!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar