torsdag 28. april 2016

Endelig kom ruteheftet tilbake!
Du snakker om å stå på sitt. Etter at AtB la ned ruteheftet i lommeformat sommeren 2015 var det ikke måte på hvor enkelt og flott det skulle være å finne fram i denne byen på nett.
Til og med mor skulle kunne finne fram på sin smartphone, AtB-app, facebook og hva man ikke fant på for å rettferdiggjøre dette stuntet.
Det man glatt hoppet over var at mor på nitti og far like gammel kanskje ikke var på facebook daglig, eller manøvrerte seg like lett i apper på smartphone som ungdommen. Kanskje de ikke hadde en mobiltelefon en gang. Kanskje de ikke klarte å finne frem i papirbunken i A4-format som ble tilsendt fra AtB og finne mening i tallkolonnene.
Det har ikke manglet på advarsler og innspill fra kompetent hold, både fra Pensjonistenes Fellesråd her i Trondheim og fra Trondheim Seniorråd samt organisasjoner innen kollektivtrafikken, så langt for døve ører.
Plutselig slår folkevettet inn i kontorene i Kongensgata! Hvordan det skjedde kan bare de selv forklare som trør i gangene der, men ihvertfall begynner de å tenke konstruktivt.
Kan det være at ruteheftet kan tilfredstille et behov som noen av kollektivbrukeren har? Kanskje kan heftet komme i tillegg til all denne ståheien om apper og facebook?
Oslo har klart det, jeg var der i mars, og fant frem til kontoret på Jernbanestasjonen. Her er det Ruter-appen som gjelder i tillegg til betalingsautomater rundt om i byen, men greie enkle rutehefter for trikk, T-bane og busser lå frem i hyllene, til og med gratis!
Ungdommen er flink til å ta til seg ny teknologi, det vet vi. Ja så flott at det utvikles et lettvint verktøy for dem. Så kan det komme i tillegg til heftet som er lettvint for turister, tilreisende, gammelt folk og ikke minst for oss sjåfører som skal yte service utover det forventede, det lille ekstra som det heter.
Der er et rutehefte i lommeformat et fremragende instrument for oss, lettvint og ikke minst raskt å slå opp i til glede for våre passasjerer, i bussen og på gata.
For vi sjåfører skulle vel få oss hvert vårt eksemplar til bruk i jobben, skulle vi ikke?Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar