torsdag 1. november 2012

Hvilke holdeplasser skal brukes?


Hvor ligger holdeplassene?
Ja en kan saktens spørre. Det bygges i et voldsomt tempo i byen for tiden, og bussjåførene må forholde seg til holdeplasser som en dag er stengt, neste dag er åpnet igjen, samt holdeplasser som ikke har fått korrekte skilt som folk krever å gå av på, om det er skiltet eller ikke.
Situasjonen er tidvis kaotisk. Strindheimsområdet er et kapittel for seg. På utroperanlegget har stemmen ropt ut: «neste holdeplass er Strindheim» hele det siste året, uten at vi kunne bruke den. Så ble det endelig åpning, og nå er flere problemstillinger dukket opp. Ved påkjøringsrampa vest for den nye rundkjøringa Strindheim sto det navneskilt Strindheim skole, så ble den tatt ned noen dager, mens nå heter den Strindheim, selv om utroperanlegget kaller den kategorisk Brannstasjon øst. Holdeplassen andre veien, ut fra byen er bygget, men skilt er ikke kommet opp, og fortau ikke ferdigstilt. Men utroperanlegget roper freidig ut navnet på holdeplassen, hver gang vi kjører forbi der! Ikke rart at folk forlanger å få gå av der.
På tur mot byen, like rundt hjørnet kommer det en ny holdeplass for de som skal inn og ut av Sirkus Shopping, og den kalles også Strindheim! To stopp som heter Strindheim, med bare noen meters mellomrom.
Så har vi linje 16, med stopp Grilstadveien begge veier, ved Skovgård, og dette er en mer alvorlig sak etter mitt syn. Her står holdeplassen avmerket som Grilstadveien i ruteheftet, men ingen skilting av typen 512 er kommet opp på noen av sidene. Mot byen er det riktignok asfaltert en lomme her, uten kantstein, men ofte står det parkert lastebiler eller vogntog her. I høstmørket og etter snøfall er jo denne holdeplassen livsfarlig å bruke. Ingen lys direkte relatert til stoppstedet, og ingen steds for fotgjengere å bevege seg til og fra. På tur mot Grilstadkleiva er det ikke gjort plass for busstopp i det hele tatt så vidt jeg ser.
Hva i all verden er dette for planlegging? Dette må jo ha vært tema i møter mellom operatøren Tide Buss og AtB, jeg kan ikke tenke meg at dette ikke har vært tema? Det er jo direkte skremmende å se hvor dårlig sikkerheten for sjåfører og ikke minst passasjerer blir ivaretatt. At det går an. Nå må jaggu noen ta ansvar for dette, før det går liv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar